erika-isac-macarena-hay-creations

Nici in hip-hop nu scăpăm de dublu-standard

Săracii bărbați, cum sunt urechiușele lor delicate supuse la o agresiune inimaginabilă de o fată care vorbeste cu P și F.

Adica ok, și femeile au probleme, că sunt hărțuite, agresate și abuzate, dar să păstrăm proporțiile. Nu se compară cu ce au fost nevoiți să tolereze bărbații zilele astea.

Era cât pe-aci să ne ia valul și să avem o discuție despre fond, care este că ne-am săturat de dublu standarde, ne-am săturat de trăit în frică, ne-am săturat de dat vina pe victimă, ne-am săturat în pana noastră. Dar noroc că au venit domnii protectori să ducă înapoi discuția la formă și să ne protejeze de noi însene, atenționându-ne că nu se cade pentru o doamnă să folosească asemenea cuvinte urâte. Că nu vrea nimeni să se însoare cu o astfel de „spurcată”.

Cu alte cuvinte, noi spunem că nu e normal să inventăm tot felul de mecasnisme de protecție ca să ne apărăm de (unii) bărbați și ei răspund la asta cu „uite, vezi, d-aia nu vă luăm de neveste, că aveți gura mare”.

Dacă o femeie care înjură „ca un bărbat” (vorba vine, că Erika e chiar light) îi oripilează atât pe bărbați, vă dați seama cum ar fi o femeie care bate, care răpește, care violează ca un bărbat? Cum ar fi de mâine bărbații să fie pipăiți pe fund, obligați să se prostitueze, subminați și agresați de femei în mod constant? Dacă ar trebui să își calculeze ținuta, traseul spre casă, viața socială și mare parte dintre deciziile în viață în funcție de riscul la care se expun în fața bărbaților? Căci da, nu am prea auzit de femei că se tem să meargă acasă la altă femeie acasă sau să treacă pe lângă un grup de doamne noaptea.

E interesant că unii numesc asta propagandă sau o dovadă a faptului că feministele sunt nebune și urăsc bărbații. Așa ați zis și când a apărut #metoo, care cred că s-a desfășurat cu un vocabular mai acceptat de sensibili, și iată cum, 7 ani mai târziu, încă e un subiect actual, din păcate. Ce s-a schimbat însă este că unele femei au găsit curajul să povestească abuzurile și unii abuzatori în funcții de putere au fost demascați. Și că unii bărbați se gândesc acum de două ori înainte de a face anumite lucruri nepotrivite. Cred că teama de atunci, că vai, o să le fie frică bărbaților să bage o femeie în seamă și ce facem cu flirtul și seducția a fost nejustificată, că am tot auzit de cupluri nou-formate, deci cred că se poate și fără să abordezi o femeie cu: „mamă, ce te-aș f..e”. De altfel, nu cred că s-a putut vreodată cu. Eu una nu am auzit nicio femeie zicând: „și când m-a fluierat el pe stradă și mi-a zis că-s bună de ..., am știut că vreau să îmi petresc tot restul vieții alături de el”.

Așa că mai bine ziceți mersi că mai vine câte o Erika Isac și viralizează subiectul, poate înțelegeți și voi de ce nu vă luăm noi de bărbați. Că de ce nu ne luați voi pe noi... voi ăștia deranjați de piesa asta... nu putem decât să vă mulțumim!  

Hei, Macarena!

 

 

 

 

Înapoi la blog